KOMBINER BESØGET PÅ TRAKTØRSTEDET MED EN OPLEVELSE AF
EN AF DE STEVNSKE SEVÆRDIGHEDER

Rundvisning på Gjorslev Gods

Gjorslev Gods er et gammelt middelalderslot med en meget spændende historie.
Ved at kontakte Gjorslev, kan der arrangeres en spændende og underholdende rundvisning for både større og mindre grupper.

Koldkrigsmuseum Stevnsfort

Oplev det atomsikre fort i Stevns Klint og hør historien om et af Danmarks mest hemmelige steder, der lå i allerforreste frontlinje under Den Kolde Krig. Koldkrigsmuseum Stevnsfort er et udflugtsmål for hele familien.

Stevns Klint

Stevns Klint er kandidat til UNESCO’s liste over verdensarv, fordi et dramatisk kapitel i Jordens historie gemmer sig i klinten. Et ganske tyndt lag af Fiskeler fortæller historien om, hvordan dinosaurerne og halvdelen af alle dyrearter blev udslettet for 65,5 millioner år siden, da en asteroide ramte Jorden. Besøg Stevns Klint i Højerup, der er det bedste sted i verden at se det dramatiske lag.

Men Stevns Klints smukke natur rummer også et væld af andre historier og oplevelser. Gå langs klinten på en cirka 20 km lang sti, der forbinder Stevns Klints højdepunkter.

Geomuseum Faxe

Rejs 63 millioner år tilbage i tiden til dengang Danmark var dækket af et dybt hav, og der voksede et stort koralrev, hvor Faxe ligger i dag. Her levede hajer og krokodiller sammen med mere end 500 andre slags dyr.

På Geomuseum Faxe kan du se fossilerne fra dyrene og få historien om de mere end 900 år, man har brudt kalk i det gamle koralrev.

Du kan også gå på fossiljagt i Faxe Kalkbrud og finde dine egne 63 millioner år gamle fossiler.

 Læs mere om de tre ovenstående seværdigheder her  

Hjertestien og Kondistien

Traktørstedet ligger i skovbrynet til Bøgeskoven og meget tæt ved har Hjerteforeningen etableret to afmærkede ruter.

Kondistien der er 1,3 km lang ad små stier i kuperet teræn.

Samt Hjertestien der er 4,1 km lang ad brede velpræparerede stier i jævnt teræn.

Du finder en folder med kort over begge ruter ved porten ind til Traktørstedet og ved Hjerteforeningens stander på vendepladsen, foran Bøgeskov Havn.