Blomster med sjæl og hjerte til enhver anledning

Jeg elsker dig! Undskyld! Skal vi giftes? Farvel! Blomster har evnen til at sige de ting vi ikke altid selv kan sætte ord på. Til bryllup, fødselsdag, konfirmation eller begravelse – luk sindet op, bøj traditionerne og skab den helt rigtige stemning.

Vildt og Vakkert - Blomsterpigen
Vildt og Vakkert – Blomsterpigen

Nina Louise Tjønn, Blomsterpigen fra Norge, er indehaver af Store Heddinges mest unikke og kreative forretning. Her sælger hun alt fra afskårende blomster, buketter gjort med kærlig hånd, samt planter, sæber, tøj med mere. Det er et koncept der er blevet udvidet i takt med butikkens vækst og Ninas kærlighed for smukke ting.

”Vi sælger blomster til alle liverts højdepunkter, og dekorationer til både fest og farvel. Der er altid en blomst der passer til begivenheden og jeg nyder at finde frem til dem. Nogle gange tager det lidt tid og det er en proces jeg elsker,” fortæller Nina.

Nina er havenørd. Det siger hun selv, og fra gårdhaven i Algade 24 synger stauder og sommerblomster i kor til stor glæde for kunder og forbipasserende. ”Jeg er vild med danske varer,” siger Nina. ”Derfor kommer både vores tulipaner og duftpelargonier herfra, samt mange af vores andre designs og varer.”

Skikken om brudebuketten

En af de helt store udfordringer for vores blomsterpige er selvfølgelig brudebuketten. Traditionen tro er det brudgommen der skal vælge brudebuketten, men her er Nina ved at træde en ny sti. “De fleste kommende brude vil faktisk selv gerne vælge deres brudebuket og jeg nyder processen i at komme frem til den helt rigtige kombination. Det skal være noget der passer til resten af temaet, og gerne også sæsonen. Men det vigtigste af alt er at det er en buket der afspejler brudeparret, og specielt kvinden i hvidt.

“Ofte sniger bruden sig forbi butikken inden den store dag og så tager vi en snak om blomster, farver og stil. Så er jeg væbnet med gode ideer når gommen får taget mod til at angribe projektet. Det er win/win i kærlighedens navn og jeg kan ikke lade være med at smile i smug. Mange mænd går stadig efter røde eller hvide roser men der er så mange smukke blomster at tage af, og de siger sjældent nej tak til lidt feminin inspiration der – som ved magi – passer helt perfekt til deres udkårne.”

Kærlighed på stilk - Blomsterpigen
Kærlighed på stilk – Blomsterpigen

Let og luftigt. Råt eller romantisk. Bryllupper er meget personlige, hvert enkelt med et unikt udtryk og fornemmelse. ”Blomsterne må ikke gå alene op ad kirkegulvet,” siger Nina. ”De skal være en del af helheden, de skal være tro mod hjertet og den man er. De lækreste buketter er de hvor man kan se at de afspejler dagens hovedpersoner.

Blomster med sjæl

For Nina handler det ikke kun om at sælge blomster. “Blomster gives med hjertet,” siger hun. “Derfor spørger jeg altid ind til hvem modtageren er, er hun for eksempel en rustik pige eller er hun en pyntepige, -det hele er vigtigt hvis vi skal kunne give den bedste vejledning.”

En gang i mellem kan det selvfølgelig også gå lidt stærkt. “Jeg blev ringet op af en brud, efter der var gået kluns i ordren et andet sted. Hun skulle giftes om en halv time. Det var med sved på panden jeg bandt blomstene sammen, men vi nåede det, og buketten blev stadig lavet med hjertet.”

Når tiden er til det bestiller Nina meget gerne varer hjem så festarrangøren eller bruden kan se og føle om det nu også er lige præcist det de havde i tankerne. ”kig kunderne i øjnene, se ind i deres hjerter – så ved du om det du formidler gennem blomsterne er både rigtigt og ærligt.”

En anderledes buket

Stil er noget meget personligt men Nina er ikke ked af at foreslå noget der er lidt anderledes. “Hvis man holder fest på et sted så smukt som Traktørstedet giver det tit mening at følge den ‘lyse lette danske sommer aften’ som inspiration til dekorationerne, men også bruge det naturen byder på.”

“Og så er der altid dem der gerne vil være lidt anderledes. Det mest specielle jeg har lavet, er en brudebuket med en ananas i. Så sådan blev det og det var både sjovt og udfordrende. Jeg nyder når jeg får ‘frie tøjler’ og kan skubbe lidt til traditionen og skabe dekorationer og buketter der nogle gange er lidt vågede. Giv for eksempel buketten en smuk hale og håndtag, eller bær blomsterne som arm eller halssmykker. Det er kun fantasien der sætter grænser.”

Smukke Peoner - Blomsterpigen
Smukke Peoner – Blomsterpigen

Faglig stolthed

En ting er sikkert; bag den farverige og smilende nordiske facade er en knivskarp og yderst faglig blomsterhåndværker der tager sit job både seriøst og meget personligt. ”Om folk kommer for at købe en enkelt rose eller bestille en storslået brudebuket; de fortjener den samme service og mit fulde engagement. Det betyder noget at man tager sig tid til at forstå hvad der er vigtigt. Vi formidler kærlighed – vi sælger blomster med sjæl.”

Planlægger i en vigtig begivenhed eller fest så kig forbi Traktørstedet og se vores nyrenoverede festlokaler. Eller kontakt os på e-mail eller telefon 56 50 02 42 – så vender vi hurtigst muligt tilbage.

Find Ninas butik på Facebook og få inspiration samt råd og vejledning med sjæl og hjerte hvis du skal bruge blomster til bryllup, konfirmation, dåb, begravelse og andre anledninger.

Kommentarer er lukket.